A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Дівичківській громаді відбулися мітинги-реквієми з нагоди Дня пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2021 13:24
Кількість переглядів: 604

Фото без опису

Сьогодні, 8 травня, в усьому світі та в Україні, зокрема, відзначають День пам’яті та примирення, річницю капітуляції нацистської Німеччини. Відповідно до Указу Президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму».

З цієї нагоди у селі Єрківцях відбувся мітинг вшанування пам’яті тих, хто поклав своє життя, захищаючи рідну землю, тих, хто не повернувся до своїх родин, тих, імена яких навічно закарбовані на мармурових плитах.

Зі словами вдячності ветеранам 2 Світової війни, учасниками бойових дій на сході України за вільне життя виступив перед присутніми голова Дівичківської громади Олександр Слюсар та староста Єрківецького старостинського округу Михайло Гич та отець Леонід, настоятель храму, що в Єрківцях.

Наприкінці заходу присутні поклали живі квіти до піднніжжя пам’ятних знаків, а також до могили заиблого воїна, учасника антитерористичної операції Володимира Корнєва.

Напередодні Дня пам’яті та примирення, а саме 7 травня, заходи з нагоди свята відбулися у Стовп’ ягах, Дівичках та Ковалині. Старости старостинських округів також вшановували пам’ять загиблих односельчан під час буремних подій 2 Світової та війни, що нині триває на сході України та вшановували пам»ять хвилиною мовчання та квітами.

Пам’ятаємо….Ніколи знову…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора