A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЖИТЕЛІ КИЇВЩИНИ МОЖУТЬ ЗМІНИТИ ПОСТАЧАЛЬНИКА ГАЗУ В ОНЛАЙНІ ЗА 15 ХВИЛИН

Дата: 19.01.2021 14:06
Кількість переглядів: 311

Фото без опису

Жителі Київщини мають можливість змінити постачальника газу на більш вигідного в дистанційному режимі. Процедура займає орієнтовно 15 хвилин.

Про це нагадав голова облдержадміністрації Василь Володін сьогодні, 18 січня.

«Я закликаю представників органів місцевого самоврядування проінформувати людей про перелік усіх можливих постачальників газу. Завдяки цьому кожна людина зможе обрати для себе найбільш оптимальний варіант з вигідними умовами. Змінити постачальника газу – це справа буквально 15 хвилин. Проте далеко не всі люди знають про цю можливість», – пояснив Василь Володін.

Зміна постачальника газу не вимагає перепідключення мереж або інших технічних рішень. Навпаки, зробити це можна в дистанційному форматі через «Приват-24» або кабінет споживача газу.

Разом із цим Уряд інформує, що серед усіх постачальників наразі одну з найбільш вигідних пропозицій має державний Нафтогаз. До такого висновку дійшли після аналізу ринку газу в Україні.

Відтак Нафтогаз пропонує кінцеву вартість газу з ПДВ, транспортуванням і розподілом у середньому на кілька гривень нижче, ніж у інших газзбутів. До того ж він дозволяє споживачам обрати річний план постачання газу і зафіксувати ціну на увесь сезон саме тоді, коли діють найнижчі тарифи.

При цьому в Кабміні зазначають: якщо газзбути перешкоджають людині в праві змінити постачальника, такі випадки мають розслідуватися правоохоронними органами та Антимонопольним комітетом, а також ретельно перевірятися місцевою владою.

Нагадаємо: Уряд запропонував тимчасово встановити ціну на газ 6,99 грн за метр кубічний для всіх побутових споживачів. 

Повідомляє пресслужба Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора