A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Дівичківській громаді відбулися українські вечорниці

Дата: 11.01.2020 07:01
Кількість переглядів: 1446

Є у нашого народу чудова традиція – святкувати вечорниці.

 10 січня 2020 року теплого, чарівного вечора в Дівичківському Будинку культури були проведені «Українські вечорниці» із збереженням народних традицій. Віддаючи шану минувшині, беручи все найкраще у наше сьогодення, ми на вечорницях відроджуємо те найдорожче, що є в народі – його пісню, мову, історію, звичаї.  Девізом свята стало гасло: «Не забуваймо традиції нашого народу!». Дух родинного затишку створила сама зала, оформлена у вигляді української світлиці з необхідними атрибутами, були і вишиті рушники, скатертини, стара піч, глиняний посуд та домашнє начиння. Гостей  радісно зустрічала господиня вечорниць, роль якої зіграла Алла Кириченко у гарно прибраній хаті. Молодь під час заходу побачила багато нового та цікавого.  Ще  веселіше на вечорницях стало, коли прийшли хлопці, які веселили  дівчат.

Упродовж заходу лунали жарти та сміх, звучали українські старовинні пісні у виконанні аматорського самодіяльного колективу «Дівичанка», були запальні танці від танцювального гурту «Фієста». Порцією запального гумору радувала зал Тамара Пиріг.

Свято пройшло гамірно та весело, жоден з присутніх не нудьгував. Всі відчули справжню атмосферу українського життя та особливості цього свята. Разом поринули в загадкову атмосферу вечорниць. Одне – знати про досвітки з розповідей бабусь, а зовсім інше – особисто відчути красу давніх обрядів та звичаїв. Весело, гамірно присутні пригощалися смачненькими пампушками.

Від свята всі отримали задоволення та помандрували до своїх домівок ділитися враженням з рідними!

Ірина Самойленко,

директорка Будинку культури

с.Дівички

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора